Espurna

Projecte Espurn@

Información

Espurnik

Espurnik és el nou entorn virtual 3D del projecte. En aquest grup s'hi poden deixar propostes, demanar informació i compartir aquelles experiències que es porten a terme en aquest lloc.

Página Web: http://espurnik.espurna.cat
Localització: Espurnik
Miembros: 92
Última actividad: 8 Abr 2013

CODI QR DEL NING D'ESPURNIK

Aquí teniu el Codi QR del nostre Grup Espurn@ 3D. Esperem que el feu servir molt ;-) i ajudi a estar encara més en contacte.

Comentaris

Afegir un comentari

Necessites ser membre de Espurnik per afegir comentaris!

Comentario por María José el gener 3, 2012 a las 11:02pm

Us deixo informació d'interès sobre MESH: http://community.secondlife.com/t5/Foro-en-español/Qué-mismo-es-el-MESH

Pot ser un dia no molt llunyà els fem servir ;-)

Petonets a totsssss i molt bon any nou !!!!!!!

Comentario por Ramon Barlam el desembre 28, 2011 a las 10:35am

Ferran,

En primer lloc, disculpa el retard en escriure. Amb el final de curs, i el llibre-recull d'experiències que des d'Espurna estem preparant i més coses no he pogut respondre aquest missatge fins ara. La manera més directa de contactar amb nosaltres (una adreça que es mira diàriament) és info@espurna.cat.

Disculpa també els embolics. M'explico una mica a veure si podem desencallar el tema: Espurna no és un projecte tancat, tot el contrari: actualment compta al voltant de 10.000 persones registrades i va augmentat. Un altre tema és Espurnik, que funciona des d'ara fa un any de manera experimental i que està restringit bàsicament  per qüestions tècniques, ja que necessita d'un servidor amb unes característiques tècniques força exigents (especialment, pel que fa al tema gràfic). Aquest mateix mes s'ha fet una inversió important per tal que ben aviat, es pugui obrir més. Cal dir també que el tema dels móns virtuals és delicat i en no haver-hi experiències similars de referència (sí hi ha experiències reduïdes a centres), fa que qualsevol passa la mesurem amb extrema prudència. No amagarem que ens preocupa que se'ns escapi de les mans. És per això que l'ICE va llençar el curs del que t'acabo de parlar i en el que hi ha prop de 70 persones inscrites. Si haguéssin sabut el teu interès haguéssim contactat amb tu.

Més coses:  et vaig confondre amb el Ferran Martínez, un professor de Cal Gravat (que treballa amb mi) i que està fent el primer curs de formació que l'ICE de la UAB (la institució que gestiona Espurna i Espurnik).

En aquests moments estem treballant per elaborar les normes d'ús i protocols diversos a Espurnik. T'avanço més o menys per on aniran les coses:

  • Qualsevol mestre, professor o persona vinculada al món de l'ensenyament podrà demanar una alta a Espurnik.
  • Si es vol accedir amb alumnes caldrà, prèviament, haver fet un curs de formació, tot i que l'organització podrà fer excepcions en casos com el teu, si ho considera convenient.
  • Si es vol gaudir d'un espai propi per edificar-hi, caldrà presentar un projecte a l'Oficina Tècnica (les característiques del lloc es definiran en el seu moment).
  • Els comptes que no presetin activitat en un any seran automàticament eliminats, també els que no segueixin les normes de funcionament.

Sobre aquest darrer punt, serem molt estrictes en el compliment de les normes atès que volem que Espurnik esdevingui un entorn realment educatiu.

Dit això, espero que hagis vist que Espurna (Espurnik és una part del primer projecte) no és un espai tancat.

T'agraïrem que continuem el tema per correu. Ens pots escriure a les adreces info@espurna.cat, mlasala3@xtec.cat i rbarlam@gmail.com. Segur que ens entendrem.

Que acabis de passar unes bones festes !

Comentario por Ferran el desembre 8, 2011 a las 11:47am

Bon dia de nou a tots.

Hola María José.

No acabo d'entendre massa be a que et refereixes quan dius si soc un dels vostres profes_alumnes del Curs de Grups de treball d'Espurnik. En realitat encara no conec massa l’organització que teniu.

Jo soc, simplement, un professor d’ESO, molt interessat en experimentar amb l’ús de les noves tecnologies aplicades a l’ensenyament, i que va conèixer l’Espurna a una conferència organitzada per inspecció. A partir d’aquí, m’hi vaig registrar i he descobert l’Espurnik. Jo ja havia fet intents, fa temps, d’aplicar l’entorn de Second life a l’ensenyament, però no em va acabar de convèncer per ser un entorn excessivament obert i poc controlat, subjecte, per tant a accions inadequades. Amb Espurnik, he descobert un projecte en aquesta línia, que m’interessa molt, i m’he registrat per veure-ho d’aprop i investigar-ho.

No pertanyo a cap grup de treball i simplement intento resoldre dubtes. Espero que no sigui cap molèstia i no haver entrat en cap projecte tancat només a un grup de persones.

He pogut veure un projecte realitzat per l'INS Cal Gravat de Manresa, que m’ha semblat molt interessant. No m’ha quedat del tot clar si un professor registrat com jo, pot realitzar un altre projecte similar, i fer-ne partícips als seus propis alumnes.

Insisteixo, no soc de cap grup i només estic investigant les possibilitats d’Espurnik, que crec que són moltes i molt àmplies, així com consultant-vos els dubtes que em sorgeixen. Si no és possible el que plantejo, m’ho comenteu per tal d’actuar en conseqüència.

Gràcies per avançat, i felicitats per la feina que esteu duent a terme.

Ferran.

Comentario por María José el desembre 7, 2011 a las 8:13pm

Hola Ferran, Hola Ramon, hola a tots!!!, 

Ferran ara mateix no tinc clar si ets un dels nostres profes_alumnes del Curs de Grups de treball d'Espurnik. M'agradaria saber-ho del tot segur i així seguim en comunicació. Sí, Ramon t'ha confòs amb un altre Ferran que tenim al curs :-)

Ja diràs, una abraçada.

Comentario por Ferran el desembre 7, 2011 a las 7:33pm

Gràcies per les teves respostes.

Penso que no m'he explicat be en la 2ª. Amb "registrar alumnes" no em refereixo a fer vídeo. Em refereixo a que es puguin inscriure dins l'entorn visrtual de spurnik amb la categoria d'alumnes meus per poder fer algun tipus d'activitat a dins de l'entorn 3d.

El tema de scribd, no se massa be com funciona, i no domino gens els scripts d'Espurnik. De tota manera, acabo de començar i sobre aquest tema m'hauré de informar per dominar-ho una mica.

Pel que fa a la darrera frase ("Quan ens veiem a l'institut t'explico."), imagino que m'has confós amb un altre professor. Jo terballo al col·legi Joaquima de Vedruna de Terrassa.

Imagino que us aniré consultant amb freqüència, ja que m'interessa el tema i ara mateix acabo de començar i estic molt verd.

 De nou moltes gràcies per tot.

Comentario por Ramon Barlam el desembre 7, 2011 a las 11:17am

Hola Ferran !

En resposta a la tava primera preguta he de dir-te que amb les millores que implementarem amb l'arribada del nou servidor (gener, probablement) això es podrà fer sense cap mena de problema.

Pel que fa a la segona, pots enregistrar la pantalla amb aplicacions del tipus camstasia, Jing, etc. Si no, sempre pots contactar amb l'oficina tècnica del projecte i demanar (si és una cosa puntual), que et donin un cop de ma (info@espurna.cat o al tel. 93 693 00 13).

Sobre el tema dels documens en PDF jo el que faria seria pujar-los a Scribd (http://www.scribd.com) i dintre d'Espurnik posar un script associat a un objecte o prim que els porti allà perquè se'l puguin descarregar.

Quan ens veiem a l'institut t'explico.

Comentario por Ferran el desembre 4, 2011 a las 2:19pm

Hola a tots. Soc nou en aquesta comunitat i estic molt interessat en làplicació d'entorns virtuals en 3d a l'aprenentatge.

La veritat és que, de moment tinc varis dubtes sobre el funcionament i les limitacions d'espurnik. El tinc instal·lat i configurat correctament. El que no sé és:

1.- Si es poden pujar objectes creats per mi amb programes de renderitzat en 3d (per ex Blender).

2.- Si hi ha possibilitat de registrar alumnes meus per fer activitats dins del mon virtual.

3.- Si es poden pujar documents en pdf per tal que se’ls puguin descarregar.

Gràcies

Comentario por Carolina Crespo el desembre 2, 2011 a las 5:28pm

Siiiiiiiiiiiiiiiii. Vaig estar ahir a la teva illa i ho vaig veure.

Com que la meva també es va enfonsar en el seu dia, vaig aprendre a restaurar-la. M'acabo de passar per allà i he restaurat una miqueta del vostre terreny. Però millor ho fas tu, així aprens. Si et passas aquesta tarda, fes-m'ho saber i vinc. És fàcil

Comentario por Jaume Agustí el desembre 2, 2011 a las 2:22pm

Hola,

buuuf. Estic desbordat. Però el més greu de la darrera setmana és confirmar que el nostre terreny Espurnik (Ins Torras i Bages) s'ha enfonsat una mica. L'hem intentat recuperar però encara l'espatllem més. Bufffff.

Recordo que la Carolina també va comentar alguna cosa similar però no sé com es va solucionar.

Help!

Comentario por Sílvia Méndez el novembre 22, 2011 a las 11:41pm

Holaa tots!

Sóc nova en aquest tema, però veig que hi heu incorporat activitats per aules d'acollida. Miraré d'incorporar-ho a la meva aula. A veure si ho aconsegueixo!!!

 

Miembros (92)

 
 
 

© 2015   Creado por Espurn@.   Tecnología de

Insígnies  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio