Espurna

Projecte Espurn@

Información

codis QR - AR

Codis QR - AR és el grup per proposar treballs educatius amb aquestes eines.

 

Miembros: 31
Última actividad: 28 Ago 2012

40 idees per treballar codis QR a l'aula

Fòrum de discussió

Projecte espiRA

 Espiral i Educared (Fundación Telefónica), en la seva línia d'apostar per propostes innovadores, presenten un interessant projecte que implicarà l'arribada i ús d'una tecnologia emergent al món…Continuar

Iniciada por Felissa 19 Mar 2011.

Comentaris

Afegir un comentari

Necessites ser membre de codis QR - AR per afegir comentaris!

Comentario por Xavi Gisbert el agost 28, 2012 a las 11:04am
Comentario por Ramon Barlam el setembre 21, 2011 a las 10:59am

Xavier,

Gràcies per aquestes interessants observacions. Estarm al cas de totes aquestes novetats que ens arriben des de google.

Comentario por Xavi Gisbert el setembre 20, 2011 a las 10:54pm

Hola: 

Probablement molts de vosaltres ja heu experimentat amb les noves aplicacions de google que permeten fer cerques per veu https://chrome.google.com/webstore/detail/hhfkcobomkalfdlmkongnhnha... 

i per imatge http://www.google.com/insidesearch/searchbyimage.html

Però no només això, ara sembla que amb les ulleres de Google (Google goggles) serà possible en un futur, fer-li una foto a una fulla d'un arbre i que et digui de quina espècie vegetal es tracta! És a dir, com una mena de codi QR però sense codi. Veurem a cap on avança tot això. De moment, http://www.microsiervos.com/archivo/tecnologia/que-es-y-como-funcio...

Salutacions.

Xavi

Comentario por Xavi Gisbert el setembre 20, 2011 a las 2:15am

Hola:

Pensant ja amb la QR-dita del mes d'octubre he estat fent una mica de recull d'alguns materials espurneros que podrien relacionar-se amb la qr-dita, per a cadascun dels portals. Si algú se li acut alguna cosa més...

Preparaci%C3%B3%20%20de%20la%20QR_11_10.pdf

 

Canviant de tema. Des dels darrers canvis en youtube tinc problemes per visualitzar els vídeos des de l'explorador del meu Nokia. Li passa a algú més alguna cosa similar? Si s'incrusta el vídeo en una pàgina wap (per exemple, amb l'editor de QR-Edu) aconsegueixo visualitzar-lo, però cal ajustar la mida per aprofitar la pantalla.

Salutacions cordials.

Xavi 

Comentario por Anna Casamitjana - Ciència el abril 29, 2011 a las 8:27am

Uisss, clar! tens raó, si l'aplicació és bàsicament pels mòbils! Els exemples que vas posar em van agradar molt. Per a la gent que encara no entenem massa la funcionalitat és un bon exemple.

Ostres, potser podries plantejar-te de preparar un curs per a professors, perquè suposo que per molts això els és totalment desconegut! :-)

Bon cap de setmana

Comentario por Xavi Gisbert el abril 28, 2011 a las 11:46pm

Je, je, je, Anna... Aquesta mena de materials amb codis QR estan pensats per treballar-los amb el telèfon mòbil i les fitxes en paper. En l'escola, jo utilitzo un parell de mòbils, un que és dotació de l'escola (un HTC  sense SIM però amb connexió via wifi) i el meu propi telèfon (Nokia). Per mi no té sentit treballar amb codis QR amb l'ordinador; penso que hi ha altres moltes maneres d'enllaçar-hi la informació, més àgils, agraïdes i efectives.

Alguna vegada (en fitxes d'altres temes), he utilitzat el mòbil per trobar un vídeo i visualitzar-lo posteriorment amb l'ordinador, però està fet amb una intenció simplement d'alfabetització tecnològica, per tal que els alumnes reconeguin la funcionalitat dels codis en situar-los en objectes situats a fora de l'aula (zones de pràctiques de jardineria).

 

Salutacions.

Xavi

Comentario por Anna Casamitjana - Ciència el abril 28, 2011 a las 9:20am
Xavi, quina feinada estàs fent! està molt bé! Espero tenir temps algun dia per a poder-ho utilitzar. De moment ja puc llegir codis i potser algun dia intentaré aplicar-ho a l'aula. Ja us comentaré. Moltes gràcies per compartir-ho! Per cert, com ho treballeu vosaltres? PDI? Projector a l'aula? Programa instal·lat a cada un dels ordinadors?...
Comentario por Xavi Gisbert el abril 28, 2011 a las 1:48am

Hola a tothom:

Aquí va la proposta pel maig en un .doc per poder-lo modificar...

QRdites1105_c.doc

Al final, el tema del AR-Media no l'he posat perquè el veia molt forçat.

He intentat penjar-lo al Google docs, però he tingut alguns problemes en algunes pàgines i al final he optat per la via ràpida.

Montserrat, ok, però encara no tinc clar com inserir imatges en un comentari. 

Ramon, seguim experimentant i fent provatures.

Salutacions.

 

Xavi

Comentario por Ramon Barlam el abril 14, 2011 a las 11:18pm

Xavi,

Jo aquest any he tingut el problema de que l'aula oberta no ha fucnionat com esperàvem i entre altres mesures, se'ls va restringir l'ús dels ordinadors de l'educat1x1. Però aquesta activitat sí intentaré fer-la amb ells, perquè realment és interessantíssima.

Aquest estiu, si tot va bé, farem formació Espurna i crec que podríem incorporar aquesta proposta en una de les activitats del mateix, per donar-li rellevància i perquè la gent la conegui. En aquestes dates del curs, ja sigui Espurna com qualsevol projecte, experimenta una davallada en activitat. Oimés quan la Set. Santa s'escau tant enllà. És a dir, que penso que l'activitat pot començar-se a experimentar aquest mes de maig però s'ha de fer un bon llençament de cara al proper curs.

 

Acabo de rebre avui mateix un post del Jordi Marín, molt interessant, sobre l'ús dels QR a les aules. Aquí va: http://elracodelafalsa.blogspot.com/2011/04/els-codis-qr-laula.html

 

 

Comentario por montserrat vert ros el abril 14, 2011 a las 10:51am

Hola Xavi!

A l'activitat De Sant Jordi 2011, en el portal Kitxalla una entrada de creació de poesia la imatge és en QR, de l'escola Hostalets.

Aquesta preocupació d'intercanvi la tenim també les persones col·laboradores d'Espurn@. Normalment les persones utilitzen el recurs i ja està.

Estic d'acord que hem de buscar la manera d'afavorir la participació de les persones usuàries dels recursos, la tenim "in mente" l'equip Espurn@. 

Sí que es poden afegir imatges en els comentaris.

Continuarem!!

 

Miembros (31)

 
 
 

© 2015   Creado por Espurn@.   Tecnología de

Insígnies  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio