Espurna

Projecte Espurn@Hola ,em dic Jordi Cruset i sóc professor de català de secundària ; fa temps que treballo amb alumnes amb dificultats d'aprenentatge ,a aules d'acollida i obertes. La qüestió és que aquesta experiència em diu que els projectes multidiciplinars o compartits amb altres matèries són aquells que realment m'han funcionat.

     Si proposes als alumnes una tasca , amb un principi i un final, amb una  idea clara del que avaluaràs , amb una bona coordinació amb companys d'altres àrees i amb alguna eina TIC interessant pel mig, és un èxit assegurat!

    Quan arriba el punt que els alumnes entren a l'aula i es posen a treballar perquè ja saben el que han de fer, és quan el professor ha fet bé la seva feina.

   La dificultat radica en quins projectes es poden dur a terme entre altres àrees i aquí és on m'agradaria que m'ajudessiu. Jo he dut a terme algunes propostes amb més o menys èxit que ara us comentaré però m'agradaria que si teniu més idees me les feu arribar a mi i a la comunitat, és clar.

Propostes exitoses:

- Fer un Trivial.Tecnologia: han de crear el tauler, les fitxes , els daus i les caixes .

Català, Castellà : han d'idear i escriure els fulls d'instruccions del joc amb les seves normes.

Matemàtiques, Socials, Educació Física, Música.. i tota la resta de matèries han de fer les preguntes relacionades amb la seva àrea. Una pregunta amb tres respostes i una de correcte. Un cop el professor de cada matèria les ha supervisat , ja es poden passar al word, imprimir-ho i crear les targetes amb preguntes i respostes.

Mitjançant el web www.photobucket.com es poden crear les composicions que decorarant les caixes contenedores de les targetes i del joc.

L'avaluació final serà que els alumnes hi juguin i el joc funcioni.


- Vídeo resum

 

Des de l'area de socials es poden programar diferents sortides per tal de treballar temes com poden ser el gòtic i el romànic. Per altra banda des de l'àrea de català, castellà, francès i anglès es preparen uns guions i d'aquesta manera els alumnes podran explicar el que es visita mitjançant un petit guió que prèviament hauran treballat a les diferents àrees.
Per preparar el guió es pot baixar el programa lliure del softcatalà Celtx, un editor de guions audiovisulas. Al final de les sortides s'uneixen totes les imatges de totes les sortides i s'edita un vídeo final, bé sigui per part dels alumnes o del professor. Es pot baixar gratuïtament el VideoSpin, un editor de vídeos senzill i molt intuitiu.

Seguiré comentatn més projectes que he dut a terme amb èxit ( els fracassos no interessen! ) i espero més propostes dels habitants del planeta Ning, per cert , d'on ve aquest nom?.

Apa siau companys.


Visitas: 101

Responde a esto

Respuestas a esta discusión

Hola Jordi!

Em sembla molt bé que comparteixis els teus projectes, ja que ens són de molta utilitat als companys que també estem treballant en una aula d'acollida. Jo aquest any he comprovat amb una assignatura, concretament les ciències naturals, que es poden obtenir bons resultats si les activitats són adequades a l'alumnat.
En concret tenia dos alumnes xinesos que no entenien res del que feien a l'aual ordinària, i després de coordinar-me amb la professora de ciències naturals, vam preparar un dossier adaptat que podien realitzar amb el suport de material TIC que hi ha a la xarxa. El resultat va ser espectacular. Els alumnes van treballar els continguts fent mapes conceptuals online i preparant presentacions amb Power Point. I finalment van explicar a la resta de companys de l'aula d'acollida el tema que havien preparat. Ells estaven molt satisfets de la seva feina, i jo en veure'ls també.

Responder a debate

RSS

© 2015   Creado por Espurn@.   Tecnología de

Insígnies  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio